Sørg for å ha gode egnede klær. Her har dere noen tips fra Klesskapet:

Når du skal ut på vannet er det viktig at man ikke fryser eller blir våt. Blir man kald er mye av moroa med båtturen borte. Med kalde fingre blir også førlighet og gripeevne redusert, noe som kan skape farlige situasjoner i en båt.

Hold vinden ute

Sørg for å ha en god men ikke for tykk vindtett jakke. Er du i tvil, kan man ta med seg én vindjakke med foring og en uten. Eller bare ta med en ekstra genser.

Stødige sklisikre sko

Båten beveger seg og gynger, og derfor er det viktig med sklisikre såler.

Pass på øynene

Solbriller er viktig for båtfolk, selv når sola er dekt av et tykt lag av skyer virker lyset sterkt på øynene våre, også om du ikke legger merke til at det er spesielt lyst ute. Vannet reflekterer lyset og dermed får vi dobbelt så mye lys på øynene. Mange båter er også lyse eller hvite i fargen, noe som forsterker lyset og kan gjøre det vanskelig å se detaljer. Ha alltid solbriller lett tilgjengelig.

[mailpoet_form id=”1″]